Wat is een geschikte vismagneet?

geschikte vismagneetOp het internet zijn er een heleboel verschillende soorten vismagneten verkrijgbaar. Ook zijn er creatieve magneetvissers die zelf magneten uit apparaten slopen om hier mee te gaan vissen. Natuurlijk kun je het allerbeste vissen met een magneet die speciaal voor deze hobby gemaakt is. Daarom hebben wij voor jou een lijstje gemaakt hoe je een geschikte vismagneet herkennen kunt.

Een minimale trekkracht van 150 kg

De sterkte van een vismagneet wordt altijd aangeduid met de trekkracht. Dit is de kracht die de magneet heeft onder perfecte omstandigheden. De magneet wordt gemeten als deze gloednieuw is en deze op een groot stuk metaal vast zit. Vervolgens wordt er precies recht naar boven getrokken om de trekkracht te meten. Het is vrijwel onmogelijk om onder water deze perfecte omstandigheden te hebben. Heeft je vismagneet een trekkracht die minder is dan 150kg dan zul je een hoop objecten niet van de waterbodem af krijgen.

Geen boorgaten in de magneet

Als je een magneet gaat kopen, kijk dan goed naar de onderkant van de magneet. Zorg er voor dat er geen boorgaten in de onderkant zitten. Door het boorgat is de magneet minder krachtig en is de kans dat een object weer los laat of zelfs niet meer blijft hangen vele malen groter. Het beste is dus om een magneet te kopen waarvan er geen gaten in de onderkant zitten.

Ferriet of neodymium?

Er bestaan twee soorten magneten. De ene soort die verkrijgbaar is heet ferriet het andere soort is neodymium. Als je wilt gaan vissen met je magneet is het het beste om een neodymium vismagneet te hebben. Dit magneet soort is vele malen sterker dan ferriet en ook nog eens krachtiger. Bij sommige leveranciers wordt er ferriet gebuikt omdat dit materiaal goedkoper is als neodymium.

Geen blokmagneet

Het voordeel van een blokmagneet is dat de magneet magnetisch is aan alle kanten, omdat er geen behuizing omheen zit. Dit maakt de magneet dan ook zeer kwetsbaar. Neodymium is een zeer bros materiaal en gaat dan ook snel stuk. Een kleine val kan al lijden tot het afbrokkelen van delen van de magneet. Hierdoor verliest de magneet een groot gedeelte van de trekkracht, omdat de polen van de magneet uit balans raken. Vis daarom altijd met een magneet met bescherming! Wil je toch een magneet die aan meerdere kanten magnetisch en daarnaast beschermd is? Kijk dan naar dubbelzijdige magneten 200kg of 400kg, hierin zijn twee magneten in verwerkt zodat de magneet geheel magnetisch is maar toch beschermd.

Waar te koop?

De magneten die het meest geschikt zijn voor magneetvissen zijn de Magnetar vismagneten. Deze kunnen besteld worden via magnetarvismagneet.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *