Waar kun je het beste magneetvissen?

Je hebt een sterke vismagneet gekocht en bent al fanatiek aan het magneetvissen gegaan maar tot nu toe nog met weinig succes. Het enige wat er nog maar aan je magneet is blijven plakken zijn een aantal bier dopjes en wat verroeste stukken. Dit is voor veel beginnende magneetvissers een bekend probleem. Naast het hebben van een geschikte magneet is het vinden van de juiste plek ook erg belangrijk. Wij helpen je hier met een aantal tips om een goede vismagneet locatie bij jou in de buurt te vinden.

Op wat wil je magneetvissen

Ook belangrijk is om je eerst af te vragen wat je graag aan je magneet wilt hebben. Als je hier antwoord op weet kun je eigenlijk pas opzoek gaan naar een geschikte locatie. Wil je bijvoorbeeld veel oude fietsen naar boven halen dan kun je het beste in grachten van binnen steden kijken. Wil je objecten uit de tweede wereld oorlog? Duik dan de geschiedenis boeken in om te kijken waar er hevig gevochten is. Door op deze manier locaties te bekijken kun je weten wat je kunt verwachten.

Wordt er regelmatig gebaggerd?

baggerenAls je in je omgeving kijkt naar kanalen, rivieren, beekjes en andere plekken vraag je zelf dan eerst af of er regelmatig op die plek gebaggerd wordt. Door het baggeren zullen ze meeste dingen die jij wilt opvissen al weg gehaald worden. Op een plek waar regelmatig gebaggerd word is de kans kleiner om wat te vinden dan op een plek waar dit vrijwel nooit wordt gedaan. Vooral de kans op oudere objecten neemt af als er gebaggerd is.

Denk als een crimineel

crimineelAls je graag een kluis wilt opvissen met een magneet zul je moeten gaan nadenken als een crimineel. De kluizen die in het water liggen zijn namelijk door inbrekers gedumpt. Als jij een crimineel zou zijn die een aantal kluizen heeft gestolen, waar zou jij ze dan in het water dumpen? Bekende plekken zijn bij viaducten naast de snelweg of afgelegen bruggen bij de waterkant. Kijk waar bij jou in de omgeving waar de grootste kans is dat een crimineel hier zijn kluis heeft gedumpt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *