Magneetprikken met een magneet aan een stok

Magneetprikken misschien dat je er al wel eens van gehoord, gezien hebt of het zelf al aan het doen bent. Maar wellicht is het voor jou wel compleet een nieuw begrip. Op YouTube zijn er meerdere filmpjes van te vinden zoals deze:

Magneetprikken wordt naast magneetvissen populairder dus tijd om het hier eens over te hebben. Als je nog niet bekend bent met magneetprikken weet je na het lezen van deze blog hoe de magneet in de steel zit.

Wat is magneetprikken?

Zoals hierboven benoemd is magneetprikken een andere manier van magneetvissen. Het touw wordt slechts vervangen door een lange telescoopstok met daarop een vismagneet. Doormiddel van deze stok kan de magneet diep in de slip/modder gedrukt worden en zo bij oude voorwerpen komen. Je kunt met de stok te water gaan maar ook van de kant prikken. Het grote voordeel is dat je zo ook tussen de rietstengels kun vissen wat onmogelijk is met een touw.

Hoe maak je een vismagneetstok/prikstok?

Zelf een stok maken is erg lastig. Je hebt stevige materialen nodig en de stok moet minstens langer zijn dan 2.5 meter. Daarnaast is het handig als de stok inklapbaar is waardoor het nog te vervoeren valt in een auto. De 2.5 meter heb je zeker nodig omdat je anders niet ver genoeg in de blubber kunt komen vanaf de kant of in het water. Gelukkig zijn er makkelijke oplossingen waardoor je gelijk aan de slag kan. Op site van Magnetar kun je universele Gardena adapter kopen voor een Gardena telescoopsteel. Een Gardena stok is vrijwel te koop in iedere bouwmarkt.

Welke magneet voor een prikstok?

Het valt op dat de bekende youtubers ( Watchdutchmd / Dutch WW2MagnetHunters / Metal Detecting WWII Battlegrounds ) met vele vondsten vissen met een magneet van magnetar. Ze hebben een Hardcore magneet of Terror magneet op de stok gemonteerd en beschouwen dit als de ideale magneten voor op de prikstok. Je kunt elke magneet monteren op je stok maar kies geen magneet met een grote diameter. Een grote diameter is lastiger weg te prikken in modder dan een kleine diameter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *