Hoeveel Trekkracht Moet Een Vismagneet Hebben?

trekkrachtWie wilt gaan beginnen met magneetvissen zou het direct moeten opvallen dat er vismagneten met allerlei verschillende trekkrachten worden aangeboden, deze vallen ook nog eens in verschillende prijsklasse. Dus welke trekkracht is nou het meest geschikt om mee te beginnen?

Vismagneet 150kg

Een vismagneet met een trekkracht van 150kg is wel het minimale wat je moet hebben als je leuke objecten uit het water wilt krijgen. Je moet nagaan dat er onder water vaak modder en of bladeren tussen het object en je magneet kunnen zitten. Heb je een magneet die minder dan 150kg kan trekken dan is het in zo’n geval bijna onmogelijk om de wat grotere objecten boven het water te krijgen. Dus een vismagneet van 150kg is een leuke magneet om mee te beginnen, maar als je verslaafd raakt aan de hobby zou je al gauw naar de 250kg trekkracht toe willen.

250kg trekkracht

Een magneet met een trekkracht van 250kg is een zeer goede keuze voor als je gaat beginnen met magneetvissen. Met deze magneet kun je grote kluizen en andere zwaardere objecten aan de kant krijgen. Een ander voordeel is dat de magneet zeer krachtig is, maar ook nog relatief makkelijk los te krijgen in verhouding met een zwaardere magneet.

Een vismagneet met 350kg trekkracht

Ook kan men kiezen voor een magneet met een trekkracht van 350kg, deze magneet is net wat zwaarder dan de 250kg en zakt daardoor dieper door de slip en is niet te vergeten een stuk sterker in trekkracht. Met een magneet van 350kg weet je zeker dat je die zware kluis omhoog kunt halen. Damwanden zijn een risico voor de magneetvisser met deze magneet.. Wanneer de magneet hier op schiet kan het stoeien met de magneet beginnen aangezien het dikke staal van de damwand wat maakt dat de magneet al zijn krachten kwijt kan. De ervaren magneetvisser zal hier wel mee om weten te gaan. Door schuin te trekken aan het touw heb je de meeste kans dat de magneet losraakt.

Sterker dan 350kg

Er zijn magneten te koop die meer trekkracht hebben dan 350kg, bij aankoop van zo’n magneet moet er gelet worden op de beschermrand. Bij veel aanbieders wordt de beschermrand van een zeer sterke magneet ontzettend dik gemaakt waardoor de magneet niet meer geschikt is voor magneetvissen. De dikke stootrand zorgt ervoor dat de magneet niet goed meer kan kantelen en zo bodemschatten niet van de bodem kan halen. Let altijd op of de stootrand van de magneet niet te dik is. Bij gespecialiseerde vismagneet aanbieders wordt hier zeker op gelet. Een vismagneet die zwaarder is dan 450Kg is eigenlijk niet nodig, de kans dat je hem kwijt raakt doordat je hem niet meer los kunt krijgen is vele malen groter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *