Is magneetvissen verboden?

Vele mensen die al in het bezit zijn van een metaaldetector krijgen interesse in het vissen met een magneet. Een vraag waar deze groep mensen en natuurlijk ook andere beginnende magneetvissers tegen aanlopen is: ” is magneetvissen verboden?” Op deze vraag is geen eenduidig antwoord te geven.

Mag je magneetvissen?

magneetvissen verbodenEr zijn een aantal plekken in Nederland waar het verboden is om te magneetvissen. Zo kwam een aantal jaren geleden uitgebreid in het nieuws dat het vissen met een magneet in Haarlem verboden is geworden. Dit kwam doordat er bommen naar boven werden gehaald met een magneet. De gemeente was dit zat en heeft daarom een verbod ingesteld.

Landelijk zijn er geen echte regels omtrent het vissen met een magneet. Iedere gemeente mag zelf bepalen of dit mag of niet. Als je twijfelt of het in jou gemeente mag wees dan verstandig en vraag dit op het gemeentehuis.

Ook is het natuurlijk niet de bedoeling om zonder toestemming op prive wateren te gaan vissen met een magneet. Vraag eerst aan de eigenaar of je hier je magneet mag uitgooien.

De toekomst

Om er voor te zorgen dat er in de toekomst nog op vele plekken in ons land gevist mag worden met een vismagneet doe je er goed aan om je als een voorbeeldige magneetvisser te gedragen. Laat geen troep achter wat je omhoog hebt gehaald, neem dit mee naar huis en lever het vervolgens in bij de oudijzerhandel. Als je wel troep achterlaat geef je onze hobby een verkeerde naam wat altijd voor tegenstanders als argument gebruikt kan worden om het te laten verbieden.

One thought on “Is magneetvissen verboden?

  1. zijn de vis magneten alleen online te bestellen of zijn er ook nog winkels waar ze gekocht kunnen worden.
    En dan in de omgeving van Almelo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *